top of page

NOVOSTI

Bili smo na KLIMA-FORUM-u 2019. u Rovinju

U listopadu 2019. godine u hotelu Eden u Rovinju održao se Klima forum – 7. forum o hlađenju, klimatizaciji i ventilaciji u organizaciji tvrtke Energetika marketing d.o.o. i Hrvatske stručno-znanstvene udruge za energetiku, strojarske tehnologije i obnovljive izvore energije (HESO). Klima forum je središnje mjesto za razmjenu znanja, iskustava i mišljenja u tehnici hlađenja, ventilacije i klimatizacije i svim srodnim strukama i područjima.

Bili smo na KLIMA-FORUM-u 2019. u Rovinju

Klima Forum je dao osvrt na pooštravanje već i sada strogih ograničenja primjene pojedinih radnih tvari u rashladnoj tehnici, a rezultat su znatno veći izdaci za hrvatske tvrtke. Naime, EU Uredba o fluoriranim stakleničkim plinovima, koja je na snagu stupila 2015., od 2020. godine stavlja pred sve one koji se bave rashladnom i klimatizacijskom opremom nove tehničke izazove, ali i primjetne financijske izdatke. 

Na okruglom stolu koji je održan tijekom 7. Klima-foruma istaknuto je da će usklađivanje s europskom uredbom ili, poznatije, „F-Gas regulativom“ sektor rashladne i klimatizacijske tehnike te trgovinu, prehrambenu industriju i dr. u EU stajati više milijardi eura, a jedan od načina postizanja konkurentnosti hrvatskih tvrtki, proizvođača, instalatera i servisera je svakako školovanje koje će stvoriti odgovarajuće stručnjake za to područje. 

Osim o „F-Gas regulativi“ i njenoj primjeni u praksi te novim zahtjevima za projektiranje i izvođenje gotovo nula energetskih zgrada i mogućnostima financiranja energetske obnove u zgradarstvu, posebnost ovogodišnjeg Klima-foruma bio je stručni obilazak termotehničkih instalacija (opreme za grijanje, hlađenje, ventilaciju i klimatizaciju) i predstavljanje projekta impozantnog novootvorenog Grand hotela Park Rovinj.

Tvrtka MI MARIS posluje u skladu sa zakonskim odredbama te smo osigurali dodatnu edukaciju za naše djelatnike i nabavili profesionalnu opremu za izvršenje djelatnosti prikupljanja, provjere propuštanja, ugradnju i održavanje ili servisiranje rashladnih i klimatizacijskih uređaja te dizalica topline, kako bismo 2020. godinu dočekali spremni i usklađeni s novim zakonskim obvezama.

Više detalja na poveznici: http://www.em.com.hr/klima_forum/naslovna

Galerija

bottom of page