top of page

NOVOSTI

HRVATSKA 4.0 – konferencija o novim tehnologijama, robotici i automatizaciji u industriji

U veljači 2019. godine prisustvovali smo stručnom skupu „HRVATSKA 4.0 – konferencija o novim tehnologijama, robotici i automatizaciji u industriji“ koji se u organizaciji tvrtke ENERGETIKA MARKETING održala u Zagrebu.

HRVATSKA 4.0 – konferencija o novim tehnologijama, robotici i automatizaciji u industriji610x400.jpg

Konferencija je okupila predstavnike visokoškolskih ustanova, nadležnih državnih tijela, stručnih udruga i strukovnih komora te proizvođače opreme, ponuđače rješenja, pružatelje usluga i izvođače projekata – ukratko, sve one koji na bilo koji način dolaze u doticaj s novim tehničkim rješenjima u projektiranju, konstruiranju, proizvodnji, upravljanju, nadzoru, pogonu i prometu kao što su robotizacija, automatizacija, daljinsko upravljanje, pametni domovi, zgrade i gradovi, internet stvari (IoT), Blockchain, poslovanje ‘u oblaku’ i slično.

Konferencija je jasno pokazala da je digitalna transformacija u Hrvatskoj tek u povojima i da nam predstoji puno ulaganja u istraživanje i razvoj te modernizaciju, robotizaciju i automatizaciju procesa kako bismo postigli transformaciju u industriju 4.0. Nažalost, Hrvatska, osim premalo industrije stvara i premalo stručnjaka. Stoga je jedan od zaključaka konferencije bio da je za razvoj digitalnog društva neophodna suradnja između gospodarstva, akademske zajednice i države.

Više informacija na poveznici:
http://www.energetika-net.com/specijali/projekt-prica/ulaganja-u-ciglu-i-beton-valja-zamijeniti-onima-u-pamet-i-inovacije-28374

Galerija

bottom of page