top of page

NOVOSTI

Proslava 30 godina poslovanja tvrtke MI MARIS!

U četvrtak, 25. svibnja 2023. godine organizirali smo proslavu povodom 30 godina poslovanja tvrtke MI MARIS d.o.o. Bila je to prilika da proslavimo tri desetljeća rada zajedno s našim poslovnim partnerima, kupcima i dobavljačima, suradnicima i djelatnicima.

Proslava 30 godina poslovanja tvrtke MI MARIS!

Fotogalerija s proslave


Po dolasku u sjedište tvrtke u Ivanić-Gradu, uzvanici su imali priliku upoznati se s našim poslovnim i proizvodnim prostorijama gdje su ih dočekali djelatnici tvrtke, predstavili organizacijske odjele, procese rada te projekte koji su tijeku izvršenja ili se planira njihova provedba. Nakon obilaska tvrtke, uzvanici su se uputili u proizvodnu halu koja je, za ovu svečanu prigodu, pretvorena u prezentacijski prostor s pozornicom i sjedećim mjestima. Voditelj Ivan Vukušić pozdravio je sve prisutne i najavio program proslave te govornike koji će pričati o povijesti, postignućima, razvoju i planovima tvrtke MI MARIS.


Osnivači tvrtke, supružnici Iva i Stanko Magić, u svojim su se govorima sa sjetom osvrnuli na same početke stvaranja tvrtke davne 1993. godine, u vrijeme poraća, pravne nesigurnosti, u vrijeme neplaćanja i teškog postizanja kvalitetnih poslovnih rezultata. U tom vremenu tranzicije iz socijalističkog načina života u jedan drugi sustav, kapitalistički, bilo je teško, a za neke i nenormalno, napustiti sigurnu državnu službu i krenuti s nečim sasvim novim. Uz brojne izazove, uspone i padove, uspjeli su prevladati sve nedaće, opstati na tržištu, napredovati i prenijeti poslovanje na novu generaciju, što su u govorima naglasili svojim najvećim uspjehom.


U nastavku programa, uzvanicima se obratila direktorica Katarina Magić Koščević predstavivši razvoj obiteljske tvrtke u razdoblju od zadnjih 15-ak godina, koliko su nasljednici uključeni u poslovanje tvrtke. Najvažniji iskorak za osiguranje bolje budućnosti tvrtke svakako je bilo iskorištavanje prilika koje su nudili programi Ministarstva gospodarstva RH te fondovi EU koji su omogućili izgradnju nove poslovne zgrade i proizvodne hale u Ivanić-Gradu, nabavu suvremene opreme, strojeva i alata, edukaciju i osposobljavanje zaposlenika te uvođenje integriranog sustava upravljanja putem ISO normi. Najavljene su i nove investicije koje će tvrtki omogućiti bolju konkurentnost - izgradnja vlastite sunčane elektrane te proširenje proizvodne hale uz trajna poboljšanja svih poslovnih procesa i procedura u radu.


Završni govor na proslavi održao je direktor Tomislav Magić, predstavivši najvažnije projekte na kojima tvrtka trenutno radi. Naglasio je najveću vrijednost tvrtke MI MARIS – 80 zaposlenika, od čega 15 inženjera, koji svaki na svoj način i u svom obimu čine nezamjenjiv dio mehanizma kojim tvrtka gradi daljnji napredak i rast. Istaknuo je lidersku poziciju u tvrtci kao povlasticu, ali istovremeno i odgovornost i veliku obvezu u odnosu na širu zajednicu. Kao svoj osobni i profesionalni cilj naveo je stvaranje održivog modela poslovanja s naglaskom na znanje i sposobnost svakog djelatnika, kako bi tvrtka bila sposobna odgovoriti na nove promjene tehnologija u djelatnosti, koje proizlaze iz žurne potrebe smanjenja utjecaja na okoliš te korištenja obnovljivih izvora energije. Ulaganje u tehničku opremljenost tvrtke, poboljšanje radnih procesa, usvajanje novih znanja donijet će ostvarenje poslovnih ciljeva tvrtke, pružiti sigurnost i ugodan radni ambijent te privući nove i zadržati sadašnje zaposlenike. Posebnu zahvalu, direktor Tomislav Magić uputio je svim poslovnim partnerima; dobavljačima, kooperantima, projektantima, stručnim suradnicima na projektima te investitorima čije povjerenje daje poticaj da u svom radu i djelovanju tvrtka bude što bolja.


Drugi dio programa posvećen je dodjeli donacija povodom 30 godina poslovanja. Tvrtka MI MARIS posjeduje licence za naukovanje učenika iz područja elektrotehnike i strojarstva te je Uprava Društva donijela odluku o doniranju tri obrazovne ustanove kako bi se učenicima omogućilo što kvalitetnije stručno obrazovanje. Mladi učenici – praktikanti i studenti dio su plana održivog razvoja tvrtke MI MARIS koja aktivno radi na osmišljavanju programa kako bi na mlade generacije prenijela strukovna znanja i vještine.


Donacije u iznosu od 2.500,00 eura dodijeljene su:


  • Srednjoj školi Dugo Selo za daljnji razvoj i unapređenje programa iz strukovnog područja strojarstva. Vaučer za donaciju preuzela je ravnateljica Srednje škole Dugo Selo, gđa. Darinka Svetec, dipl. ing. izdvojivši uključenost škole u Projekt „Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju u strojarstvu – Industrija 4.0“ (UP.03.3.1.04.0001) koji za cilj ima stručno usavršavanje odgojno-obrazovnih djelatnika, modernizaciju postojećih obrazovnih programa, razvoj novih programa i promociju strukovnih zanimanja učenika i odraslih polaznika u svrhu cjelokupnog razvoja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u Zagrebačkoj županiji i RH. Srednja škola Dugo Selo jedan je od 15 partnera na projektu, a imat će ulogu Centra izvrsnosti za robotiku.

  • Srednjoj školi „Ivan Švear“ Ivanić-Grad za daljnji razvoj i unapređenje programa iz strukovnog područja elektrotehnike i strojarstva. Vaučer za donaciju preuzela je ravnateljica Srednje škole „Ivan Švear“ Ivanić-Grad, gđa. Josipa Ilić, prof. predstavivši u kratkom govoru najveću polivalentnu srednju školu u Zagrebačkoj županiji koju polazi nešto više od 800 učenika u 40 razrednih odjela te 12 različitih usmjerenja. Školski kurikulum nudi razne odgojno – obrazovne aktivnosti koje se planiraju svake nastavne godine, a koje nisu propisane i obvezne; stoga svjedoče o velikom entuzijazmu i kreativnosti profesora i stručnih suradnika. Srednja škola „Ivan Švear“ Ivanić-Grad zalaže se za što manje stereotipnu i konvencionalnu ex cathedra nastavu, a što više za terensku, projektnu, inovativnu i istraživačku nastavu koja će kod učenika razvijati vještine potrebne za uključivanje u tržište rada.

  • Veleučilištu u Bjelovaru za daljnji razvoj i unapređenje stručnog prijediplomskog studija Mehatronika. Vaučer za donaciju preuzeo je prodekan za nastavu i studente, dr. sc. Zoran Vrhovski, prof. predstavivši Veleučilište u Bjelovaru koje obrazuje stručnjake u području tehničkih i biomedicinskih znanosti razvijajući kompetencije koje studentima omogućavaju efikasnu integraciju na radnom mjestu. Misija stručnog prijediplomskog studija Mehatronika je osigurati visoko kvalitetno obrazovanje prvostupnika mehatronike koji su stečenim kompetencijama konkurentni zahtjevima industrije u regiji i šire. Na stručnom prijediplomskom studiju Mehatronika stjecanje suvremenih znanja osigurava se osuvremenjivanjem programa i laboratorijske opreme, kontinuiranom suradnjom s gospodarstvom te projektnim pristupom učenju temeljenom na najnovijim tehnološkim spoznajama.


U ime Grada Ivanić-Grada uzvanicima se obratio gradonačelnik gosp. Javor Bojan Leš koji je u kratkom govoru izrazio zadovoljstvo što tvrtka MI MARIS d.o.o. uspješno posluje, zapošljava radnike s područja Ivanić-Grada ali i sudjeluje u društvenom životu Grada na način da donacijama i sponzorstvima podupire rad lokalnih udruga, sportskih klubova i dobrotvornih organizacija. Na kraju govora je svim djelatnicima i Upravi Društva čestitao 30. godišnjicu rada i poželio još puno desetljeća uspješnog poslovanja.


Po završetku službenog djela programa, uzvanici su se družili uz atraktivni eno-gastro koncept, glazbu DJ-a i tamburaškog sastava. Večer je završila nastupom Ivana Kožara, mladog studenta Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba i inovatora koji je rođen u Ivanić-Gradu, gdje je zajedno s roditeljima pokrenuo udrugu Elektronički i računalni klub koji svake godine u Ivanić-Gradu organizira Izložbu inovacija I3G na kojoj se predstavljaju nadarena djeca i mladi, inovatori i poduzetnici kako bi razmijenili ideje i iskustva te predstavili najnovije projekte i inovacije.


Ivan Kožar je na proslavi predstavio muzikalnu Teslinu zavojnicu pomoću koje munje od 3 milijuna volti paraju zrak i sviraju prateće melodije pop glazbe koju DJ pušta na zvučnike. Teslina zavojnica uređaj je za proizvodnju visokih napona visoke frekvencije. Izrazito je primamljiva zbog visokonaponskih iskri koje baca, dok duljina iskre ovisi o snazi zavojnice (nekoliko milimetara do nekoliko metara). Muzikalna Teslina zavojnica ima mogućnost moduliranja izlazne frekvencije, pa se može napraviti da iskre "sviraju" tj. stvaraju zvučne valove muzike koja se na njih pusti. Ivan Kožar dobitnik je nagrade „Nikola Tesla - genij za budućnost“ za kreativni i inovativni proizvod, uporabni predmet ili suvenir nadahnut likom i djelom tog znanstvenika, koju je dobio za muzikalnu Teslinu zavojnicu.

Galerija

bottom of page