top of page

NOVOSTI

Prisustvovali smo okruglom stolu na temu “Biomasa” u sklopu Konferencije CROENERGY 2017

Prisustvovali smo konferenciji CROENERGY 2017 koja se 3. i 4. listopada 2017. godine održala u energetski obnovljenom zagorskom dvorcu Bračak u Zaboku u organizaciji Regionalne energetske agencije (REGEA). Konferencija  je dala odgovore na pitanja kako pokrenuti i osigurati financiranje energetskih projekata, kako potaknuti energetsku obnovu zgrada te u konačnici kako inovacijama u energetici pokrenuti gospodarski rast.

Prisustvovali smo okruglom stolu na temu “Biomasa” u sklopu Konferencije CROENERGY 2017

Tvrtku MI MARIS d.o.o. predstavljao je Tomislav Magić, sudjelovanjem na okruglom stolu na temu „Biomasa – Kako do razvijenog tržišta i pouzdanog energenta?“

Obzirom da je većina goriva iz biomase (drveni peleti i sječka) proizvedena u Hrvatskoj namijenjena izvozu u inozemstvo te da je njeno energetsko iskorištavanje u Hrvatskoj među najslabijima u Europi, sudionici okruglog stola ponudili su svoja razmišljanja i iskustva o tome kako potaknuti razvoj tržišta i osigurati potrebnu kvalitetu energenata iz biomase. Suorganizator panela bio je Austrijski ured za vanjsku trgovinu u Zagrebu, moderatori okruglog stola dr. sc. Julije Domac i mr. sc. Velimir Šegon, dok su sudionici bili predstavnici stručnih organizacija, nadležnih ministarstava, proizvođača peleta, sječke i kotlova na biomasu te izvođači energetskih radova.

Konferencija je bila podijeljena na niz interaktivnih predavanja i radionica, usmjerena na B2B komunikaciju i umrežavanje u cilju ostvarivanja novih modela financiranja s ključnom temom poticanja energetske učinkovitosti u zgradarstvu i inovativnih financijskih instrumenata u kontekstu poticanja investicija.

Galerija

bottom of page